Piškotki

shape
Politika o rabi piškotkov

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki se običajno uporabljajo kot anonimni enolični identifikator. Te se pošljejo v vaš brskalnik s spletnega mesta, ki ga obiščete, in so shranjene na disku vašega osebnega računalnika.

Spletna stran www.montiva.si uporablja tako imenovane piškotke za namene anonimizirane analize obiska spletne strani. Piškotke nadalje uporabljamo, da vam lahko ponudimo na spletni strani dodatne funkcije, da lahko oblikujete interakcijo s spletno stranjo preprosteje in je zagotovljena brezhibna uporaba.

Nekateri piškotki ostanejo shranjeni na vaši končni napravi, dokler jih ne zbrišete. Omogočajo nam, da spet spozna vaš iskalnik pri naslednjem obisku. Večino piškotkov, ki jih uporabljamo, po koncu obiska zbrišemo na naši spletni strani (tako imenovani piškotki obiska).

Piškotke je mogoče blokirati, deaktivirati ali zbrisati. Za to je na voljo veliko število orodja (vključno z upravnimi elementi in nastavitvami iskalnika). Informacije o tem najdete na zavihku pomoč spletnega iskalnika, ki ga uporabljate. Pri deaktiviranju vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, je lahko npr. prikaz spletne strani omejen.